Aardappelen voor Scouting winterkamp

MIDDELBURG – Scouting Lutemgroep Middelburg verkoopt weer aardappels. Met de opbrengst van de verkoop kunnen de leden goedkoper op winterkamp.

“We willen de kampkosten betaalbaar te houden,” zegt voorzitter Eva van Hartevelt, “want scouting is namelijk voor iedereen. Ook voor kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben.” De zeeverkenners (11/16 jaar) en wilde vaart (16/18 jaar) verdelen zaterdag 12 januari bij een boer in Arnemuiden een berg van 1750 kilo Agria-aardappels over zakjes van 2,5 kilo. Deze zakjes worden zaterdag 19 en 26 januari aan de deur verkocht voor drie euro per zakje. Agria’s zijn stevige, grote aardappelen die uitermate geschikt zijn voor het maken van frietjes. De opbrengst van de actie is voor het winterkamp op Scoutcentrum Zeeland. De kosten kunnen op die manier laag blijven.

Naast Jeugdfonds Sport en Cultuur, die contributie verstrekken voor kinderen uit gezinnen waar weinig geld is voor sport en cultuur, biedt scouting financiële ondersteuning aan kinderen die dat nodig hebben. “Het Jeugdfonds vergoedt enkel de contributie. Kinderen die daar gebruik van maken, kunnen niet mee op kampen. Dat vinden wij niet goed. Daarom houden we de kampkosten laag en hebben we binnen scouting verschillende potjes die aangesproken kunnen waar andere fondsen niet voorzien,” zegt penningmeester Marielja ten Bruggencate. Van Hartevelt vult aan: “De Lutem is een gezellige meidengroep waarbij iedereen vanaf 7 jaar welkom is, ook kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben kunnen bij ons meedoen.”
“Als mensen zeker willen zijn van een zak lekkere piepers, dan kunnen ze beter hun bestelling mailen,” zegt Eva. De bestellingen kunnen opgehaald worden op 12 januari van 15.30 – 17.00 uur tijdens de Nieuwjaarsborrel op het clubhuis. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om dan, samen met de scouts en vrijwilligers van de Lutem, te proosten op het nieuwe jaar.

Voor vragen en het bestellen: voorzitter@lutem.nl

(Bron: De Faam, https://www.de-faam.nl/nieuws/algemeen/610849/aardappelen-voor-het-scouting-winterkamp-)