Dolfijnen (7 – 11 jr.)

‘Dolfijnen’ is de speltak voor kinderen van 7 tot en met 11 jaar die het spel van scouting op en rond het water spelen. Landelijk wordt deze speltak ‘Welpen’ genoemd.

big_20894068_0_150-112

De kinderen leren spelenderwijs om te gaan met alle facetten van het water. Zo gaan we zeilen, roeien en zwemmen. Als het warm weer is, koelen we graag af met een watergevecht. De leiding probeert een basis te leggen voor de theorie voor het roeien en zeilen.

Alles wat we doen, doen we met een spel. Dit zijn spellen in het bos, op het grasveld, in het centrum van de stad, binnen in het lokaal of op het water.

Jaarlijks terugkerende activiteiten zijn bijvoorbeeld: zomerkamp, Pré-zv-kamp, Baden-Powelldag, Halloween, sinterklaas- en kerstviering.

big_20893989_0_150-200

Wanneer:

Elke zaterdag hebben we van 10:00 uur tot 12:30 uur opkomst in het clubhuis.

 

Werken in subgroepen:

Alle Dolfijnen worden opgedeeld in 3, 4 of 5 subgroepen. Zo’n subgroep heet een vin. Iedere vin heeft de naam van een dolfijnensoort die rondom Dolfijneneiland leeft. De indeling van een vin kan veranderen als er Dolfijnen overvliegen of vertrekken uit de golf.

 

Samenwerken en verantwoordelijkheid:

In iedere vin krijgen twee kinderen wat meer verantwoordelijkheden dan de andere kinderen. Deze verantwoordelijkheden moeten passend zijn bij de leeftijd van het kind. Je kunt bijvoorbeeld denken aan nieuwe kinderen een rondleiding geven, zorgen dat het bootmateriaal netjes opgeruimd is of ze krijgen de leiding bij een postenspel. De Dolfijn die aan het hoofd staat van een vin heet een topper. De 2e persoon heet een tipper.