Opkomsten

Opkomsten
Als lid kom je naar de opkomsten van de Lutemgroep. Mocht je een keer niet kunnen dan meld je je af bij de leiding. Je zorgt dat je altijd je das en je blouse (en tok) bij hebt. Als je die bij de zeeverkenners niet bij hebt is dat kans groot dat je naar huis moet om deze te halen.

Algemene tijden per speltak
De dolfijnen hebben bijna altijd opkomst van 10.00 tot 12.30 uur op het clubhuis. Bij speciale opkomsten zijn er vaak middag of avondopkomsten. Dit wordt van tevoren doorgegeven via de mail.

De zeeverkenners hebben in vanaf ongeveer januari tot en met mei opkomst op het clubhuis. Opkomst is dan vaak van 12.00 of 13.00 uur. Waarbij een deel van groep roei- en zeiltheorie krijgt. Vaak gaan de boten twee weken voor Pinksteren te water.  En vanaf mei tot en met september in liggen de boten in Jachthaven Oostwatering Veere of op Scoutcentrum Zeeland (kant Arnemuiden). De opkomsten zijn dan waar de boten liggen.

De Wilde Vaart bepalen hun eigen programma, onder begeleiding.

Nieuwe leden
Nieuwe leden krijgen als ze een tijdje lid zijn een uniform. Hier maken we dan een feestelijk moment van met familie erbij. Dit noemen we installeren. De Dolfijnen wachten vaak totdat ze een groepje nieuwe meiden hebben. De Zeeverkenners installeren vaak in de periode maart de jongmaatjes (nieuwe zeeverkenners die in september zijn overgevlogen).

Leeftijd
Meiden vanaf 7 jaar zijn van harte welkom om te komen kijken bij de Dolfijnen. In het jaar dat ze 11 worden gaan ze naar de Zeeverkenners. Dit noemen we overvliegen en doen we gezamenlijk op een vast moment in het jaar. Het overvliegen houd in dat je symbloisch van het ene punt (dolfijnen = steiger 1 bijvoorbeeld) naar het andere punt (zeeverkenners =  steiger 2 bijvoorbeeld) gaat, door het water. Vaak is dit eind september. Ook Zeeverkenners vliegen over, maar dan als ze 16 worden. Ze gaan dan naar de Wilde Vaart.

Vanaf je 16e is er de mogelijkheid om leiding te worden bij de Dolfijnen. Leeftijd voor zeeverkennersleiding is 18 jaar.
Interesse om leiding te worden?