Antwoorden

De Dolfijnen hebben in de derde week van januari het Dolfijnen Magazine thuisgestuurd gekregen. Hier staan super veel leuke puzzels en raadsels in, en hieronder staan de antwoorden.

Ra ra raadsel:

Er zijn twee oplossingen voor dit raadsel:

  1. Eerst neemt de man de geit mee, de wolf met de kool achterlatend. Dan gaat hij terug en neemt vervolgens de wolf mee naar de overkant. Daar aangekomen, neemt hij de geit weer mee terug. Daarna brengt hij de kool over. Hij gaat nog een keer terug, de wolf met de kool achterlatend, en neemt ten slotte de geit mee over.
  2. Eerst neemt de man de geit mee, de wolf met de kool achterlatend. Dan gaat hij terug een neemt vervolgens de kool mee naar de overkant. Daar aangekomen, neemt hij de geit weer mee terug. Daarna brengt hij de wolf over. Hij gaat nog een keer terug, de wolf met de kool achterlatend, en neemt ten slotte de geit mee over.

Kruiswoord:

Zoek de verschillen: 

Deze pakte op papier iets kleiner uit dan verwacht. Oeps…

Logische Puzzel:

De rest van de dingen hebben we natuurlijk geen oplossingen voor. Maar we zouden het super leuk vinden als je ze op sociale media deelt en ons tagt, of een mailtje stuurt naar dolfijnen@lutem.nl! Veel plezier meiden en hopelijk tot snel!