Dolfijnen ( 7-11 jr. )

‘Dolfijnen’ is de naam van de speltak voor kinderen van 7 tot en met 11 jaar, de landelijke term voord deze speltak is Welpen. Ze hebben elke zaterdagochtend opkomst, waar ze spelenderwijs dingen leren en vrienden maken. De opkomst is van 10:00 uur tot 12:30 uur in het clubhuis op het Bolwerk.

Programma
Alles wat we bij de Dolfijnen doen, doen we met een spel. Dit zijn spellen in het bos, op het grasveld bij ons clubhuis, in het centrum van de stad, binnen in het lokaal of op het water. Als het koud is vinden we het leuk om te koken of sneeuwbouwwerken te maken, en als het warm is koelen we graag af met een watergevecht. Jaarlijks terugkerende activiteiten zijn bijvoorbeeld: zomerkamp, Baden-Powelldag, Halloween en Sinterklaas.

Subgroepen
De Dolfijnen worden opgedeeld in een aantal subgroepen, deze heten ‘vinnen’. In deze subgroepjes volgen de meiden samen het programma. Zo lopen ze samen speurtochten, spelen ze samen spellen en nog veel meer! Iedere vin heeft de naam van een dolfijnensoort die rondom Dolfijneneiland leeft (Tuimelaars, Orinoko’s en Narwals). De indeling van een vin kan veranderen als er Dolfijnen overvliegen naar de Zeeverkenners in september.

Samenwerken en verantwoordelijkheid:
In iedere vin krijgen twee kinderen wat meer verantwoordelijkheden dan de andere kinderen. Deze verantwoordelijkheden moeten passend zijn bij de leeftijd van het kind. Je kunt bijvoorbeeld denken aan nieuwe kinderen een rondleiding geven, zorgen dat het bootmateriaal netjes opgeruimd is of ze krijgen de leiding bij een postenspel. De Dolfijn die aan het hoofd staat van een vin heet een topper, de 2e persoon heet een tipper.

Doe je mee?
Lijkt het je leuk om mee te doen? Kom een paar keer kijken!
Ben je al volwassen en ook enthousiast? We zijn op zoek naar nieuwe leiding