Aardappelactie 2022

Ook dit jaar hebben we weer de jaarlijkse aardappelactie. De opbrengst zal bijdragen aan de financiëring van de volgende zaken:

  • De extra kosten voor Nawaka (Nationaal Waterkamp) voor de zeeverkenners.
  • Nieuwe zeilen voor onze vletten.
  • Een extra activiteit voor de dolfijnen.

We zetten samen onze schouders eronder om zoveel mogelijk zakjes te verkopen. Ons doel is om 800 zakjes heerlijke piepers te verkopen!

We zullen deels werken met voorverkoop en deels met deur tot deur verkoop. Aanstaande zaterdag zullen alle meiden een aardappellijst meekrijgen. We willen graag het belang van de voorverkoop benadrukken. Hoe meer we via de voorverkooplijst kunnen verkopen, des te minder er langs de deuren nog verkocht moet worden.

Planning:

  • Op zaterdag 8 januari dienen alle lijsten van de voorverkoop ingeleverd te worden bij de leiding van hun speltak.
  • Op zaterdag 15 januari gaan de verkenners alle zakjes inpakken bij de boer.
  • Op zaterdag 23 januari kunnen de voorverkochte aardappels in tijdvakken afgehaald worden bij het clubhuis. Daarnaast gaan de meiden die dag samen langs de deuren om de overige aardappels te verkopen.

We verkopen weer heerlijke Walcherse Agria’s, goed voor in de stamppot of voor geweldige friet! Een zakje bevat 2,5 kg en kost €3,00. De aardappels uit de voorverkoop worden per tikkie/ overboeking betaald. Daarna is het de bedoeling dat elk lid zelf voor de distrubutie naar haar afnemers zorgt.

Dus lieve dames, trek jullie aardappelverkoop skills uit de kast en zet hem op! De bestsellers per speltak krijgen uiteraard weer een mooie attentie!

N.B. losse aardappelbestellingen kunnen gemaild worden naar voorzitter@lutem.nl

Clubhuis update

Tijd voor een update!
Afgelopen vrijdag heeft het bestuur contact gehad met de gemeente en is er samen met de leiding een plan van aanpak gemaakt. Hoewel er op dit moment geen direct instortingsgevaar is, mogen we het stenen gedeelte van het clubhuis voorlopig niet gebruiken. Het dolfijnenlokaal kunnen we gelukkig nog wel gebruiken! De gemeente gaat aan de slag met de herstelwerkzaamheden, maar hoe lang dit gaat duren is nog even afwachten.
Ondanks de vervelende situatie, is het hartverwarmend om te zien dat we vanuit zoveel hoeken hulp aangeboden hebben gekregen, waar dan ook dankbaar gebruik van maken. We zijn druk aan het overleggen met andere groepen en de verzekering om alles rond te krijgen, dus we hebben vertrouwen dat alles goed komt. Bedankt voor alle steun, het is heel fijn om te merken dat iedereen zo’n groot hart voor de Lutem heeft!

Rabo Club Support 2021

Vanaf gisteren kunnen alle leden van de Rabobank weer stemmen voor de jaarlijkse Rabo Club Support actie. Rabobank Walcheren/Noord-Beveland draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe en stelt dit jaar weer een mooi bedrag ter beschikking om te verdelen over de deelnemende verenigingen. Het bedrag wordt verdeeld op basis van het aantal stemmen dat je als vereniging hebt gekregen. Vorig jaar kreeg de Lutem 79 stemmen. Dit jaar gaan we hier graag overheen en daar hebben we jullie hulp hard bij nodig!

Wat is het doel?
We hebben vijf lelievletten en die hebben riemen om mee te roeien en te wrikken. Sommige riemen zijn al oud en zouden we graag voor nieuwe, krachtige riemen vervangen. Op deze manier hopen we met goede nieuwe riemen naar Nawaka 2022 te kunnen met de hele groep!

Hoe breng ik mijn stem uit?
Je kan stemmen via de Rabo App. Ga naar het overzicht van deelnemende clubs, selecteer je drie favorieten en stemmen maar! We ontvangen je stem graag voor 25 oktober.

Ben je nog geen lid van de Rabobank maar zou je dat wel willen? Kijk dan onder ‘Lidmaatschap’, hier lees je wat het inhoudt én kun je je meteen aanmelden. Lid worden kan heel eenvoudig via de Rabo app. Lid worden is gratis en het mooie is: daarna mag je meteen stemmen op de Lutem!

Tip: stuur deze mail door naar de hele familie, je buren en collega’s, zo steunen we de Lutem om een mooi vaarseizoen in 2022 tegemoet te gaan!

Alvast bedankt voor je steun!

Als er vragen zijn kun je die mailen naar secretaris@lutem.nl

Koningsdag!

Aan alle koninginnen van de Lutem,

Dit jaar mogen we helaas geen koningsspelen op de markt in Middelburg organiseren. Daarom hebben we met alle Middelburgse scoutinggroepen een mooie kleurplaat geregeld voor iedereen die dat leuk vindt! Je kan hem hieronder downloaden.

Veel knutselplezier!

Download hier jouw Koningsdagknutselplaat

Heb jij een mooie kroon geknutseld? Stuur dan je foto naar info@lutem.nl of tag ons op Facebook of Instagram!

Jantje Beton Collecte

Dit jaar collecteren we digitaal voor Jantje Beton! We hebben ervoor gekozen om dit jaar niet langs de deuren te gaan. De meiden hebben al lang genoeg geen leuke opkomsten gehad, dus we willen nu graag op zoveel mogelijk leuke dingen focussen. Het is daarom wel erg belangrijk om online genoeg geld op te halen.
Van iedere donatie gaat 50% naar Jantje Beton, de andere 50% is voor de Lutem. Het geld van Jantje Beton wordt ingezet voor meer speelkansen en -ruimte. Het geld wat naar de Lutem gaat gaan we gebruiken voor nieuw spelmateriaal.
Help jij mee om kinderen te laten spelen?
Delen is lief, doneren is geweldig!
Doneren kan via: http://bit.ly/3kJuGol

Artikel Faam

Scouting houdt alternatieve Baden Powelldag

MIDDELBURG – Op 22 februari vieren scouts over de hele wereld de geboortedag van scoutingoprichting Robert Baden Powell. De Middelburgse scoutinggroepen komen rond deze datum bij elkaar om vriendschap te vieren met verschillende spellen in het centrum van de stad.

Dit jaar kan Baden Powelldag niet doorgaan op de manier zoals de Middelburgse scouts dat gewend zijn. Maar, in het gedachtengoed van scouting, willen ze deze dag niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Als alternatief hebben zij een kaartenactie georganiseerd. De Welpen, Dolfijnen, Scouts, Zeeverkenners en Blauwe Vogels maken kaarten voor mensen die eenzaam thuis zitten. Een kaartje met een lief woord zorgt voor verbinding en begrip; hetgeen scouting hoog in het vaandel heeft staan.

Via Humanitas Zeeland worden een 60-tal kaarten bezorgd bij een van de coördinatoren van Humanitas. Zij zal samen met andere coördinatoren de kaarten van een persoonlijke boodschap voorzien en onder deelnemers van de projecten Vriendschappelijk Huisbezoek en Maatjes Licht Verstandelijk Beperkten verspreiden. De andere helft van de kaarten zal uitgedeeld worden aan de bewoners van Verpleeghuis Willibrord van Stichting WVO Zorg.

Zowel de Middelburgse scoutinggroepen (Scouting Lutemgroep, Waterscouting Paul Krüger, Kazan de Wolfgroep, Scouting Gouden Cirkel, Berdenis van Berlekomgroep en Scouting de Blauwe Jungle) als Humanitas Zeeland en WVO Zorg zijn verheugd dat dit project doorgang kan vinden.

 

Klik hier om het artikel op de site van de Faam te lezen!

Verse Piepers!

Beste Lutemmeiden + ouders/verzorgers,

We hebben er goed over nagedacht en besloten: de aardappelactie gaat door. Naar ons idee hebben we een versie uitgewerkt waarop we zo veilig mogelijk toch geld te kunnen verdienen. Onze vraag aan jullie om uiterlijk zaterdag 23 januari de ingevulde aardappellijst door te sturen naar: voorzitter@lutem.nl.

Op woensdag 3 februari krijgt iedereen een tijd doorgestuurd voor zaterdag 6 februari, zodat de aardappels in tijdvakken opgehaald kunnen worden. Ieder lid haalt alle aardappels van haar lijst op het clubhuis op. Ze dienen ter plekke betaald te worden. Dit mag contant maar liever via een tikkie.

Daarna is het de bedoeling dat elk lid zelf voor de distrubutie naar haar afnemers zorgt.

Aardappelinfo:

Het zijn Walcherse agrias in zakjes van 2,5 kg en kosten 3 euro per zakje. Agrias zijn heerlijk voor frietjes maar ook zeer geschikt voor stamppot.

Mocht je meer informatie willen dan horen we het graag.

Vriendelijke groet,

De leiding en het bestuur!

Lutem kerstkaarten!

Speciaal voor de feestdagen verkopen we dit jaar Lutem kerstkaarten. Ze zijn te verkrijgen via deze link en ze zijn exclusief voor ons ontworpen door Channa en Nina.

We verkopen de kaarten in setjes van 4 stuks. Vanaf slechts €1,55 per kaart (inclusief enveloppen) kan je onze kerstkaarten al aanschaffen. Ze zijn coronaproof af te halen bij ons clubhuis (zaterdag van 10.00u tot 13.00, Baarnselaan 22) of te verkrijgen via de post.

Dus deel het met je familie, vrienden en collega’s en steun onze groep!

Alvast bedankt en fijne feestdagen!

Steun de Lutem, doe mee aan de Rabo Clubsupport.

Wij doen mee met Rabo ClubSupport! Kunnen wij op jouw stem rekenen?
Stem nu direct in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport
Een waterscoutinggroep kan niet zonder goede zeilen. Enkele van onze grootzeilen en fokken hebben slijtage plekken door de vele uurtjes zeilen op het Veerse Meer. We willen de zeilen laten repareren bij een Zeeuwse zeilmaker en in een enkel geval vervangen, zodat het de Lutem ook in 2021 weer voor de wind zal gaan. Stemmen kan tot 25 oktober 2020!