Aardappelactie 2022

Ook dit jaar hebben we weer de jaarlijkse aardappelactie. De opbrengst zal bijdragen aan de financiëring van de volgende zaken:

  • De extra kosten voor Nawaka (Nationaal Waterkamp) voor de zeeverkenners.
  • Nieuwe zeilen voor onze vletten.
  • Een extra activiteit voor de dolfijnen.

We zetten samen onze schouders eronder om zoveel mogelijk zakjes te verkopen. Ons doel is om 800 zakjes heerlijke piepers te verkopen!

We zullen deels werken met voorverkoop en deels met deur tot deur verkoop. Aanstaande zaterdag zullen alle meiden een aardappellijst meekrijgen. We willen graag het belang van de voorverkoop benadrukken. Hoe meer we via de voorverkooplijst kunnen verkopen, des te minder er langs de deuren nog verkocht moet worden.

Planning:

  • Op zaterdag 8 januari dienen alle lijsten van de voorverkoop ingeleverd te worden bij de leiding van hun speltak.
  • Op zaterdag 15 januari gaan de verkenners alle zakjes inpakken bij de boer.
  • Op zaterdag 23 januari kunnen de voorverkochte aardappels in tijdvakken afgehaald worden bij het clubhuis. Daarnaast gaan de meiden die dag samen langs de deuren om de overige aardappels te verkopen.

We verkopen weer heerlijke Walcherse Agria’s, goed voor in de stamppot of voor geweldige friet! Een zakje bevat 2,5 kg en kost €3,00. De aardappels uit de voorverkoop worden per tikkie/ overboeking betaald. Daarna is het de bedoeling dat elk lid zelf voor de distrubutie naar haar afnemers zorgt.

Dus lieve dames, trek jullie aardappelverkoop skills uit de kast en zet hem op! De bestsellers per speltak krijgen uiteraard weer een mooie attentie!

N.B. losse aardappelbestellingen kunnen gemaild worden naar voorzitter@lutem.nl