Artikel Faam

Scouting houdt alternatieve Baden Powelldag

MIDDELBURG – Op 22 februari vieren scouts over de hele wereld de geboortedag van scoutingoprichting Robert Baden Powell. De Middelburgse scoutinggroepen komen rond deze datum bij elkaar om vriendschap te vieren met verschillende spellen in het centrum van de stad.

Dit jaar kan Baden Powelldag niet doorgaan op de manier zoals de Middelburgse scouts dat gewend zijn. Maar, in het gedachtengoed van scouting, willen ze deze dag niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Als alternatief hebben zij een kaartenactie georganiseerd. De Welpen, Dolfijnen, Scouts, Zeeverkenners en Blauwe Vogels maken kaarten voor mensen die eenzaam thuis zitten. Een kaartje met een lief woord zorgt voor verbinding en begrip; hetgeen scouting hoog in het vaandel heeft staan.

Via Humanitas Zeeland worden een 60-tal kaarten bezorgd bij een van de coördinatoren van Humanitas. Zij zal samen met andere coördinatoren de kaarten van een persoonlijke boodschap voorzien en onder deelnemers van de projecten Vriendschappelijk Huisbezoek en Maatjes Licht Verstandelijk Beperkten verspreiden. De andere helft van de kaarten zal uitgedeeld worden aan de bewoners van Verpleeghuis Willibrord van Stichting WVO Zorg.

Zowel de Middelburgse scoutinggroepen (Scouting Lutemgroep, Waterscouting Paul Krüger, Kazan de Wolfgroep, Scouting Gouden Cirkel, Berdenis van Berlekomgroep en Scouting de Blauwe Jungle) als Humanitas Zeeland en WVO Zorg zijn verheugd dat dit project doorgang kan vinden.

 

Klik hier om het artikel op de site van de Faam te lezen!