Lutemers kunnen weer naar de Lutem!

Met een degelijke voorbereiding omtrent de Coronamaatregelen zijn de opkomsten half mei weer begonnen. Op zaterdag 16 mei wachtte de Lutemleiding de meiden op. Zonder omhelzingen, want de  anderhalvemeter richtlijn wordt ook hier nageleefd. Maar de ontmoeting was niet minder hartelijk, want de meiden hebben elkaar gemist! De online opkomsten, hoe leuk ze ook zijn, kunnen een opkomst op het clubhuis niet vervangen. 

De Lutemers spelen hun scoutingspel op het Seisbolwerk bij ons clubhuis. Voor wandelaars kan het verwarrend zijn als ze een groep kinderen en volwassenen samen zien. Het lijkt tegen het samenscholingsverbod, maar wij hebben een vergunning van de gemeente gekregen om op deze plek de opkomsten te houden. Voor de herkenbaarheid van de leden draagt ieder haar Lutemshirt, -trui of -blouse in combinatie met de bordeauxrode groepsdas.

De opkomsttijden zijn aangepast, er geldt eenrichtingsverkeer in het clubhuis en de Dolfijnen zijn opgedeeld in twee subgroepen. De speltak bestaat uit meer dan 20 Dolfijnen en dat maakt het lastig om afstand te bewaren. De leiding heeft de groep daarom in tweeën gesplitst, de oudste Dolfijnen komen de ene zaterdag naar de opkomst, de jongere Dolfijnen komen de andere zaterdag. De ‘eerste’ opkomst was fantastisch, want iedereen was blij om elkaar weer te zien en samen een Coronaproof scoutingspel te spelen.